fbpx
072-141 00 77 / christina@sagersten.nu

Om mig

Varmt välkommen till mig!

Större delen av mitt liv har jag vetat att min pappa var adopterad, först när jag själv fick barn började jag fundera kring vilka min pappas biologiska föräldrar var. Hur såg de ut, vem av dem har jag ärvt min grop i hakan av? Pappa sa alltid att hans föräldrar kom från Korpilombolo, det visade sig inte stämma alls. Hans mamma bodde ett par kvarter ifrån honom under hela hans uppväxt. Det finns så många frågor att ställa, tyvärr finns det ingen kvar som kan svara. Men jag har i alla fall fått se bilder på både farmor och farfar och fått höra anekdoter som aldrig skulle gå att läsa sig till.

 

I min egen historia föddes en vilja att hjälpa andra. Att med hjälp av traditionell släktforskning kombinerat med den nyaste DNA-tekniken hitta ledtrådar till vem pappa, morfar, farfar eller morfars mor var. Det finns ingen härligare känsla än att meddela en person att nu, nu har vi ett namn, vi har hittat den du letar.

 

Sedan jag fick resultatet av mitt första DNA-test i februari 2013 har jag varit fast. Jag älskar att försöka hitta kopplingar mellan människor och att använda DNA för att verkligen bekräfta släktskap – inte bara jämföra släktträd.

Men jag insåg snabbt hur många som tar ett DNA-test som blir besvikna för att de inte kan tolka resultatet. Det var min drivkraft när jag startade DNAguiden 2015 – att få den som testat sig att förstå vad den såg. I februari 2016 startade jag, tillsammans med Peter Sjölund, DNA Academy för att kunna utbilda ännu fler. Tyvärr hade vi underskattat snabbheten i utvecklingen på området och insåg ganska snart att de webbkurser vi lagt så mycket tid på att bygga fort blev omoderna. Våren 2018 tog vi det tuffa beslutet att avveckla vårt gemensamma bolag.

Jag var dock inte färdig med att hjälpa människor att förstå sitt DNA-resultat. Det som växt fram är att det jag verkligen brinner för att hjälpa människor som söker en okänd ana i närtid. Personer som har fader okänd i släktträdet där pappas, farfars eller morfars namn skulle stå.  Personer som är adopterade utan någon kännedom om sitt ursprung.

Min ledstjärna är att alla barn har rätt till sitt ursprung. Oavsett om du är 7 eller 77 år gammal så har du rätt att veta.  Barnets rätt att veta är större än förälderns behov att att hålla saker hemliga. Visste du att denna princip används vid sekretessprövning hos folkbokföring och arkiv?

Jag har över 20 års erfarenhet av att hålla föreläsningar och utbildningar. Jag är dessutom certifierad coach vilket ger mig en unik möjlighet att stötta mina kunder utifrån just deras behov.

Jag utforskar gärna om jag är rätt person för att hjälpa dig, så tveka inte att slå mig en signal. 

Stäng meny