fbpx
072-141 00 77 / christina@sagersten.nu

Auto-gruppering – nytt verktyg hos MyHeritage

Verktyg som ger oss information om våra matcher är toppen! Vi behöver alla ledtrådar vi kan få!

I dagarna har MyHeritage släppt en ny funktion – Auto-gruppering. Den grupperar dina matcher utifrån hur de matchar dig och varandra.

Du hittar Auto-gruppering under Verktyg (se bild nedan)

 

När du trycker på Utforska kommer du in i denna vy och får välja vilken person du vill generera grupper för. Välj rätt person och tryck på Generera.

 

 

Du kommer få ett mail i din inkorg med en fil när resultatet är klart. Filen sparar du ner på din dator innan du öppnar den. Den är en s.k. .zip-fil. Det innebär att de packat ihop flera filer i ett paket.

Detta är de filer som följer med. ReadMe är en instruktion och går igenom vilka kriterier de använt för att analysera ditt resultat samt hur många av dina matcher som är inkluderade. Du får också namnen på de matcher som möter kriterierna, men som de inte kunnat para ihop med någon annan match.

Den fil som slutar på .csv innehåller en kalkylark med resultatet. För att se resultatet grafiskt väljer du .html filen.

Mitt resultat ser ut så här:

 

Vad drar jag för slutsatser av detta?

Jo, det stora röda klustret är matcher på farmors sida. Där har jag 4 kända 2c-3c som hjälper mig att identifiera det. Det andra klustret, orange, är troligen på farfars sida. Kluster 3-9 är på mammas sida, men jag kan inte utläsa mer än så i dagsläget. Kluster 10-11 är sannolikt på pappas sida, men jag vet inte om de hör till farmor eller farfar.

Så beroende på hur mycket du vet om dina matcher får du bra draghjälp att börja identifiera dem du inte lyckats hitta kopplingen till.

Under det visuella resultatet finns en tabell där du ser information om alla matcher. Du ser även de noteringar du lagt in om personen och om de har träd.

Det här är en funktion jag kommer jobba med mycket framöver!

Lämna ett svar

Stäng meny