fbpx
072-141 00 77 / christina@sagersten.nu

Maxa ditt projektdeltagande hos FTDNA!

Om du tagit ett Y-DNA eller mitokondrieDNA-test hos Family Tree DNA (FTDNA) kan du gå med i ett antal olika projekt. Det finns projekt för efternamn, regioner och haplogrupper. En haplogrupp är kortfattat det resultat du fått på ditt test, alltså den gren i det stora världsomspännande trädet du tillhör.

Ange din Earliest Known Ancestor

Om du går med i ett projekt med fokus på region så underlättar det enormt om du lägger upp information om din tidigast kända ana. Det gör att projektadministratören enkelt kan gruppera dig rätt.

Två exempel på hur det kan se ut:

Här nedan ser du min tidigast kända möderneana. Alltså min mormors mormors mormor. Personen du lägger in här ska alltså inte ha några män emellan sig och dig. Som du ser har jag här lagt in namn och födelseår. Men, jag har inte lagt in var Brita är född. Så detta är ett exempel på hur det INTE ska se ut.

Här nedan ser du min tidigast kända fäderneana. Alltså min farfars farfars farfars farfars  farfars far. Inte en kvinna så långt ögat kan nå mellan mig och min tidigast kända fäderneana. Här har jag lagt in namn, födelseår OCH var Jon var född. Det gör att de som är administratörer i regionala projekt kan lägga in mig i rätt socken, Nordingrå i detta fall.

Hur gör du?

Börja med att logga in på ditt konto hos FTDNA. I menyn i vänster sida har du en länk: Manage personal information. Tryck på den så kommer du till Account information. Där väljer du Genalogy.

Då kommer du till en ruta som ser ut som nedan. Fyll i, spara, klart!

 

 

Lämna ett svar

Stäng meny