fbpx
072-141 00 77 / christina@sagersten.nu

Överföring till MyHeritage

Äntligen kan du som tidigare testat dig hos 23andme (V5) och LivingDNA nu föra över ditt resultat till MyHeritage. Det innebär att de nu kan ta emot överföringar av rådata från alla företag! Passa på att göra det före 1 december 2018. Fram till dess är det nämligen gratis. Alla som för över sitt DNA innan dess kommer inte behöva betala några avgifter efter 1/12.

För den som för över sitt rådata efter 1/12 kommer det fortfarande att vara gratis för själva överföringen. Alla verktyg som används för att tolka resultatet kommer dock att kosta en slant. Du behöver inte ha ett abonnemang för att kunna använda DNA-funktionerna idag.

Tänk på att du behöver ett medvetet godkännande från alla levande personer innan du för över deras resultat till ett annat företag. Vad menar jag med medvetet? Att de förstår eventuella konsekvenser av att finnas i den databasen

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Hej! Har DNA-testat mig hos myFTDNA, till vilka testföretag förutom GEDMATCH kan jag överföra mina rådata?

  1. Hej Leif. Du kan föra över ditt resultat till MyHeritage och LivingDNA.

 2. Hej! Vad är fördelen med att överföra rådata till MyHeritage? Jag har läst på deras sida och uppfattar den som en publik släktträdssida och möjlighet att testa dna. Jag får ingen känsla av vilka resultat jag kan få ut genom att lägga min rådata där.

  1. Hej Eva,
   fördelen med att överföra rådata till MyHeritage är att de har en helt egen databas med testade personer. Personer som kanske bara testat sig hos MyHeritage och ingen annanstans. Det gör att du kan hitta nära släktingar som kan hjälpa dig lösa släktgåtor eller bekräfta släktskap som du inte skulle kunna om du inte hade ditt rådata där. MyHeritage växer dessutom väldigt snabbt i Europa just nu, i förhållande till FamilyTreeDNA växer de mycket snabbare. De fångar dessutom personer som kanske inte är traditionella släktforskare med sina reklamkampanjer. Personer som i sitt DNA kan bära värdefull information för oss andra.

 3. Vad är skillnaden mellan att överföra rådata från ett annat företags test och att göra MyHeritages eget test?
  Måste man abonnera för att göra MyHeritages test?

  1. Det beror lite på varifrån du för över ditt resultat. För du över från Ancestry eller 23andme tappar du lite i överföringen då analysplattorna är annorlunda och de testar på lite olika ställen. För du över från FamilyTreeDNA är det rätt likvärdigt då det är samma grunddata, men tolkningen skiljer sig lite åt.
   Du behöver inget abonnemang för att testa dig hos MH, däremot behöver du betala en engångskostnad för att låsa upp DNA-verktygen, den är på 324 kr just nu.

Lämna ett svar

Stäng meny